Avbytare: Viktor Jörgensen, Carl Odell, Andreas Sonesson, Joel Jakobsson och Izzettin Adigüzel.

Pontus Andersson ut - Viktor Jörgensen in 82 min
Oliver Oliveros ut - Carl Odell in 85 min
Johan Hellström ut - Andreas Sonesson in 89 min

MATCHKOMMENTARER
Publikfriande målfest och stark moral hos ÖT Smygehuk. ÖT Smygehuk åkte till Malmö och mötet med Barrikaden som serieledare efter segern senast mot Skanör. Barrikaden parkerade på sistaplats med endast 2 inspelade poäng. Matchens första 20 minuter verkade det som om ÖT-spelarna fortfarande satt kvar i omklädningsrummet... ÖT inledde matchen nervöst och alldeles för slappt. I den 13:e minuten slår Barrikaden ett inlägg och en forward skjuter direkt och Andreas Sonesson gör en fin räddning men får ingen hjälp på returen och 1-0 var ett faktum. Väckarklocka nu? Nej! I den 16:e minuten kommer en Barrikadenspelare fri med den utrusande Andreas Sonesson och Andreas slänger sig och fäller honom med sin utsträckta arm och domaren pekar korrekt på straffpunkten och varnar Andreas. Straffen slås i mål och 2-0. I den 20:e minuten slår Barrikaden en hörna mot vår bortre stolpe där en spelare ohotat kan nicka in 3-0. Chockartad start på matchen där jumbon leder mot serieledarna med 3-0! Nu fick ÖT luft under vingarna och började spela anfallsfotboll. Full fart framåt. I den 26:e minuten skjuter Christian Ahlström ett tungt skott från 25 meter som touchar en spelare och går precis utanför stolpen till hörna. I den 33:e minuten rullar ÖT upp Barrikaden ordentligt och Philip Marklund skjuter men skottet räddas precis på mållinjen. I den 34:e minuten skjuter Sebastian Kristensson ett skott efter hörna som räddas på mållinjen och bollen går ut till höger till Philip Marklund som spelar vidare till Pontus Andersson som drar till direkt och placerar in reduceringen till 3-1. Detta var Pontus 2:a seriemål i år. I den 36:e minuten kontrar ÖT snabbt där Johan Hellström spelar fram bollen till Philip Marklund som skjuter ett markskott som touchar en försvarare och går in i mål till 3-2. Detta var Philips 3:e seriemål i år. Nu var vi på gång. Men... i den 39:e minuten är det riktig oreda i ÖTs försvar och ett skott avlossas som nästan går genom Andreas Sonesson och in i mål till 4-2. I den 42:a minuten slår Christian Ahlström en fin långboll till vänster till Gustav Lindquist. Gustav klackar bollen vidare på djupet till Oliver Oliveros som tar sig in i straffområdet och skjuter ett skott som tar stolpe in och därmed 4-3. Detta var Olivers 11:e seriemål i år. 4-3 underläge i paus och vi kände verkligen att vi skulle kunna vända på detta. I den 48:e minuten fälls först Philip Marklund och får inte straff och när Philip rest sig igen blir han omkullvräkt och denna gången blåser domaren för straff. Johan Hellström stegar fram och sätter säkert 4-4. Detta var Johans 10:e seriemål i år. Nu jagar ÖT ett ledningsmål frenetiskt. Bäst chans har vi i den 69:e minuten då Philip Marklund spelar fram Oliver Oliveros som kommer fri men Olivers avslut går mitt på målvakten. I den 73:e minuten testar Oliver lyckan igen men avslutet räddas på mållinjen. Nu gick Barrikaden på knäna. I den 77:e minuten kommer Philip Marklund in i straffområdet och spelar bollen snett bak till Sebastian Kristensson som skjuter ett skott som touchar en försvarare och går in i mål till 4-5. Detta var Sebastians 2:a seriemål i år. I den 80:e minuten släpper Johan Hellström bollen fint till Oliver Oliveros som kommer fri och placerar in 4-6. Detta var Olivers 12:e seriemål i år. I den 85:e minuten byts 17-årige debutanten Carl Odell in istället för Oliver Oliveros. I den 89:e minuten spelar Philip Marklund fram bollen till Johan Hellström som kommer fri och placerar in 4-7. Detta var Johans 11:e seriemål i år. Barrikaden tillåts putsa till siffrorna när man på övertid gör 5-7 på ett friläge. En sjukare match får man leta efter. Det vi tar med oss från matchen är 7 mål, 3 poäng och en stor kampvilja att lyckas vända ett tremålsunderläge. Med ett gjort mål och fyra assists går matchens lirare till Philip Marklund. I nästa match väntar Vellinge IF hemmaplan på lördagen den 9:e juni med matchstart 14:00 på Smygehamns IP.